Кога е најдобро време од денот за купување крипто
Образование

Кога е најдобро време од денот за купување крипто

Криптовалутите како Биткоин може да доживеат дневна (па дури и час) нестабилност на цените. Како и кај секој вид инвестиција, нестабилноста може да предизвика несигурност, страв од пропуштање или страв од воопшто учество. Кога цените варираат, како знаете кога да купите? Во идеален свет, тоа е едноставно: купувај ниско, продавај високо. Во реалноста, ова е полесно да се каже отколку да се направи, дури и за експертите. Наместо да се обидуваат да го „мерат времето на пазарот“, многу инвеститори користат стратегија наречена просек на трошоците за долар (или „DCA“) за да го намалат влијанието на нестабилноста на пазарот со инвестирање помал износ во средство - како крипто, акции или злато - на редовен распоред. DCA може да биде вистинскиот избор кога некој верува дека нивните инвестиции ќе се зголемат (или ќе се зголемат во вредноста) на долг рок и ќе доживеат нестабилност на цените на патот до таму.
Како да се тестира стратегијата за тргување на Binance
Образование

Како да се тестира стратегијата за тргување на Binance

Дали мислите дека имате одлични идеи за пазарот, но не знаете како да ги ставите на тест без да ги ризикувате вашите средства? Учењето како да се тестираат трговските идеи е леб и путер на добар систематски трговец. Основната премиса на backtesting е дека она што функционирало во минатото може да функционира и во иднина. Но, како да го направите тоа сами? И како треба да ги оцените резултатите? Ајде да поминеме низ едноставен процес на задно тестирање.
Што е техничка анализа?
Образование

Што е техничка анализа?

Техничката анализа (ТП), честопати позната како график, е вид на анализа која има за цел да го предвиди идното пазарно однесување врз основа на претходните ценовни акции и податоци...
Професионални совети на менаџерот кој сега ја финансира технологијата DeFi
Образование

Професионални совети на менаџерот кој сега ја финансира технологијата DeFi

Ги замоливме крипто влијателите, трговците ветерани и основачите на VC фондовите да ги споделат своите врвни совети, основните стратегии за истражување и многу повеќе. Во оваа статија, разговараме со менаџерскиот партнер на ParaFi Capital Бен Форман. Бен Форман е управен партнер на ParaFi Capital со седиште во Сан Франциско, фонд кој инвестира во блокчејн технологија и децентрализирани финансиски (или DeFi) пазари. Тој го основа ParaFi во 2018 година по една деценија работа во традиционалните финансии - фокусирајќи се на приватниот капитал и пазарите на кредити - во големи фирми како KKR и TPG. „Надвор од Биткоинот како несуверена продавница за вредност, ДеФи е главната област на блокчејн просторот што има вистинско вклопување на пазарот на производи, вистински корисници и вистинска влечна сила“, вели тој. „Несуверени, нецензурирани финансиски услуги е местото каде што сме фокусирани“.
Кој влезе во Crypto кога Bitcoin беше 10 долари
Образование

Кој влезе во Crypto кога Bitcoin беше 10 долари

Ги замоливме крипто влијателите, трговците ветерани, основачите на VC фондови и повеќе да ги споделат своите врвни совети, основните следења на Твитер и приказните зад нивните најдобри занаети досега. Во ова издание разговараме со долгогодишниот трговец Реј Тонг, кој е полн со практични совети и за новите и за искусни инвеститори. Реј Тонг наиде на Биткоин пред повеќето луѓе да слушнат за него, додека работеше на колеџ проект во 2011 година. од другата страна на планетата. (За среќа, стана многу полесно.) Кога цената на Биткоин брзо се искачи на 30 долари, тој беше привлечен. Тој навлезе подлабоко во тргувањето за време на неговите пост-колеџ години работејќи на Facebook, каде што беше активен член на популарен внатрешен крипто канал. Деновиве тој го дели својот живот помеѓу својата секојдневна работа - тој е менаџер на производи на онлајн модната страница Farfetch, каде што гради внатрешни алатки кои немаат никаква врска со крипто - и управување со неговото портфолио со криптовалути. Тој е полн со практични, секојдневни совети и за новите и за искусни трговци.
Што е тргување со маргина?
Образование

Што е тргување со маргина?

Тргувањето со маргина е метод на тргување со средства со користење на средства обезбедени од трето лице. Во споредба со редовните трговски сметки, сметките за маржа им овозможуваат...
Крипто експертски совети на основачот на фондот
Образование

Крипто експертски совети на основачот на фондот

Ги замоливме крипто влијателите, трговците ветерани, основачите на VC фондови и повеќе да ги споделат своите врвни совети, основните следења на Твитер и приказните зад нивните најдобри занаети досега. Во оваа статија, разговараме со основачот на Scalar Capital - и поранешен менаџер на производи на компанијата - Линда Кси. Кога ќе побарате од крипто експертите за список на најпаметните и најчистите луѓе во вселената, основачот на ризичен фонд Линда Кси е име што се појавува повеќе од било кој. Кси (се изговара „шеј“) се заинтересирала за Биткоин на колеџ, но дури откако Overstock.com почнала да го прифаќа како исплата во 2014 година, таа се чувствувала доволно оптимист во врска со иднината на дигиталните пари за да остави работа во финансии. Таа презеде улога како еден од првите триесет вработени во компанијата и на крајот стана менаџер на производи фокусиран на регулативите и усогласеноста. Од 2017 година, таа ја води фирмата за управување со крипто инвестиции Scalar Capital, која се фокусира на стартапи за крипто средства. „Ние сме многу долгорочно ориентирани“, вели таа. „Значи, сакаме навистина да се вклучиме и да им помогнеме на основачите и да учествуваме во заедниците“.
Како да читате „сигнали со една свеќа“ на табелите на свеќници
Образование

Како да читате „сигнали со една свеќа“ на табелите на свеќници

Се прашувате кои криптовалути да купите и кога? Кога истражувате крипто средства, може да наидете на посебен вид графикон за цени наречен табела со свеќници. Затоа, добро е да одвоите малку време за да научите како тие функционираат. Слично на попознатите графикони со линии и шипки, свеќниците покажуваат време низ хоризонталната оска и податоци за цените на вертикалната оска. Но, за разлика од поедноставните графикони, свеќниците имаат повеќе информации. На еден поглед, можете да ја видите највисоката и најниската цена што ја постигнала средството во дадена временска рамка - како и цените на неговото отворање и затворање.