Како да се тестира стратегијата за тргување на Binance
Образование

Како да се тестира стратегијата за тргување на Binance

Дали мислите дека имате одлични идеи за пазарот, но не знаете како да ги ставите на тест без да ги ризикувате вашите средства? Учењето како да се тестираат трговските идеи е леб и путер на добар систематски трговец. Основната премиса на backtesting е дека она што функционирало во минатото може да функционира и во иднина. Но, како да го направите тоа сами? И како треба да ги оцените резултатите? Ајде да поминеме низ едноставен процес на задно тестирање.
Преглед на Binance
about

Преглед на Binance

Многу ниски давачки
Лесно користење, брзо време на тргување
Способност за купување и продавање крипто со фиат
Широк опсег на криптовалути
Висока ликвидност
Една од најиновативните размени
Binance доаѓа на Crypto EXPO Milan 2023!
Блог

Binance доаѓа на Crypto EXPO Milan 2023!

Binance доаѓа во Милан! Возбудени сме што можеме да објавиме дека Binance ќе присуствува на Crypto Expo Milano (CEM) , еден од највлијателните настани за блокчејн во Италија....
Совети за користење на Binance P2P Chat за да избегнете проблеми со трансакциите
Блог

Совети за користење на Binance P2P Chat за да избегнете проблеми со трансакциите

Правилната употреба на функцијата за разговор P2P реши многу сценарија за трансакции P2P што би довело до барања за помош за нашиот тим за поддршка на клиентите. Во оваа статија, т...
7 причини зошто вашите бизниси треба да размислат за прифаќање плаќања со криптовалути со Binance
Блог

7 причини зошто вашите бизниси треба да размислат за прифаќање плаќања со криптовалути со Binance

Светот неспорно се движи кон дигитален екосистем. Криптовалутите се ветувачки додаток на тој екосистем кој обезбедува неспоредливи придобивки за потрошувачите и трговците. Дури и луѓе кои не се запознаени со технологијата барем слушнале за термини како Биткоин или блокчејн. Иако многу луѓе можеби не ги разбираат техничките карактеристики зад блокчејнот, Биткоин, Етереум и Лајткоин веќе станаа познати имиња. Зголемената популарност не треба да биде единствената причина да започнете да прифаќате крипто плаќања. Во оваа статија, Binance зборува за некои од причините зошто компаниите треба да прифатат крипто плаќања.
Binance ги ажурира барањата за ВИП ниво, повеќе корисници сега можат да уживаат во ВИП придобивките
Блог

Binance ги ажурира барањата за ВИП ниво, повеќе корисници сега можат да уживаат во ВИП придобивките

Секогаш бараме нови начини за подобрување на нашето корисничко искуство. И во согласност со нашата мисија, возбудени сме да ве информираме за промените во нашите барања за ВИП ниво...