Што е наредба за стоп-лимит?

Што е наредба за стоп-лимит?

Што е наредба за стоп-лимит?

Нарачката за стоп-лимит е еден од многуте типови на нарачки што ќе ги најдете на Binance. Сепак, пред да продолжите со ова, ви препорачуваме прво да научите за граничните и пазарните нарачки.

Најдобар начин да се разбере редоследот за стоп-лимит е да се раздели на стоп цена и гранична цена. Стоп-цената е едноставно цената што го активира граничниот налог, а граничната цена е специфичната цена на граничниот налог што беше активиран. Ова значи дека штом ќе се достигне вашата запрена цена, вашата гранична нарачка веднаш ќе биде ставена во книгата за нарачки.

Иако цените за стоп и ограничување може да бидат исти, тоа не е услов. Всушност, би било побезбедно да ја поставите цената за запирање (цена за активирање) малку повисока од граничната цена (за нарачки за продажба) или малку пониска од граничната цена (за нарачки за купување). Ова ги зголемува шансите вашата лимитна нарачка да се пополни откако ќе се активира лимитот за застанување.

Како да го користите?

Да речеме дека штотуку купивте 5 BNB на 0,0012761 BTC затоа што верувате дека цената е блиску до главното ниво на поддршка и најверојатно ќе се зголеми од тука.

Што е наредба за стоп-лимит?

Во оваа ситуација, можеби ќе сакате да поставите налог за продажба на стоп-лимит за да ги ублажите загубите во случај вашата претпоставка да е погрешна, а цената почне да опаѓа. За да го направите тоа, најавете се на вашата сметка на Binance и одете на пазарот BNB/BTC . Потоа кликнете на табулаторот Stop-Limit и поставете ја цената за стоп и ограничување, заедно со износот на BNB што треба да се продаде.

Значи, ако мислите дека 0,0012700 BTC е сигурно ниво на поддршка, можете да поставите наредба за стоп-лимит веднаш под оваа цена (во случај да не важи). Во овој пример, ќе поставиме нарачка за стоп-лимит за 5 BNB со стоп цена на 0,0012490 BTC и гранична цена на 0,0012440 BTC.

Што е наредба за стоп-лимит?

Кога ќе кликнете Продај BNB, ќе се појави прозорец за потврда. Проверете дали сè е точно и притиснете Place Order за да потврдите.

Што е наредба за стоп-лимит?

Откако ќе ја поставите вашата нарачка за стоп-лимит, ќе видите порака за потврда.

Што е наредба за стоп-лимит?

Можете да скролувате надолу за да ги видите и управувате вашите отворени нарачки.

Што е наредба за стоп-лимит?

Имајте предвид дека нарачката за стоп-лимит ќе се изврши само ако и кога ќе се достигне стоп цената, а нарачката за ограничување ќе се пополни само ако пазарната цена ја достигне вашата гранична цена. Ако вашата гранична нарачка е активирана (од стопираната цена), но пазарната цена не ја достигне цената што ја поставивте, граничниот налог ќе остане отворен. Ова значи дека нарачката за стоп-лимит ќе стане гранична нарачка за купување или продавање по граничната цена (или подобра).

Понекогаш може да се најдете во ситуација кога цената паѓа пребрзо, а вашата нарачка за ограничување за застанување е надмината без да се пополни. Во овој случај, може да се жалите на пазарните наредби за брзо излегување од трговијата.

Кога треба да го користите?

Налозите за стоп-лимит се вредни како алатка за управување со ризик и треба да ја користите за да избегнете значителни загуби. Вреди да се напомене дека тие се исто така корисни за поставување нарачки за продажба за да се осигури дека ќе ги земете вашите профити кога ќе се постигнат вашите цели за тргување. Можете исто така да поставите налог за купување со ограничување за стопирање за да купите средство откако одредено ниво на отпор ќе биде прекршено за време на почетокот на нагорниот тренд.

Thank you for rating.
ОДГОВОРИ НА КОМЕНТАР Откажи го одговорот
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!
Остави коментар
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!